Din lokale takstmann og byggmester

Takst & Byggmester Eriksen AS er riktig fagmann til jobben

Våre tjenester

Bilde av en ny funkisbolig

Ansvarlig søker

Byggesøknad, også kalt byggemelding, har den siste tiden blitt en større og større utfordring for dem som ønsker å igangsette et byggetiltak. Byggesøknader er en stor del av vår arbeidsdag, og vi veileder og hjelper deg med din sak.

Bilde av et leilighetsbygg i mur

Uavhengig kontroll

Nye kontrollregler om obligatorisk uavhengig kontroll i byggesaker trådte i kraft 1.1. 2013. Det er krav om uavhengig kontroll av fuktsikring ved nybygging og søknadspliktig ombygging av våtrom i alle boliger og med lufttetthet i nye boliger.

Bilde av trykkmåleutstyr

Trykktest

Takst & Byggmester Eriksen utfører tredjepart kontroll av lufttetthet med BlowerDoor MiniFan systemet kontrollert fra manometeret DG-1000 i henhold til NS-EN ISO 9972:2015.

Bilde av en lys grå, nyoppført enebolig

Verdi- og lånetakst

Ved en verditakst lages det en rapport etter befaring og oppmåling av boligen. Rapporten inneholder teknisk beskrivelse og opplyser om vedlikeholdsbehov, den er likevel ikke like grundig som undersøkelsene som kjennetegner en eierskifterapport. Vi anbefaler verdi- og lånetakst når en bolig skal refinansieres eller ved oppgjør i forbindelse med arv eller skilsmisser.

Illustrasjonsbilde av plantegninger over et hus

Eierskifterapport

Eierskifterapport er den eneste tilstandsrapporten med et faglig rammeverk som benyttes ved boligsalg i Norge. Dette er rapporten enhver kjøper og selger bør kreve ved en bolighandel - ikke mere, ikke mindre.

Bilde av en tilhenger lastet med stilas

Stillasutleie

Utleie av 100 kvm Jamax byggstillas. Stillaset er enkelt å bygge, og perfekt for male- og snekkerjobber. Stillaset ligger på en stillashenger som er inkludert i prisen. Ta kontakt ved behov for langtidsleie. Vi Kan være behjelpelig med levering og henting, eventuelt montering.

Byggelånskontrollør

Banken forlanger normalt byggelånskontroll i forbindelse med et byggelån.